Waarom een website

UW EIGEN WEBSITE: HET BLIJFT EEN MUST!

Steeds meer bedrijven communiceren met hun gebruikers via sociale media zoals Facebook, Instagram, Snapchat… Toch blijft het nog altijd noodzakelijk een eigen website uit te bouwen. Wij leggen u uit waarom en wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Uw eigen website: uw huis bouwt u toch ook niet op gehuurde grond?

Een eigen website op het internet, gekoppeld aan uw eigen domeinnaam, is een belangrijk virtueel goed. Het is uw eigendom, en u bent er baas. U bepaalt de spelregels, voert de nodige optimalisatie van de content uit zodat uw website goed gevonden kan worden door zoekmachines, enz.

Naast uw eigen webstek kan u uiteraard ook gebruik maken van de kracht van sociale media om met uw gebruikers te communiceren. Het aanmaken van een pagina op Facebook, Instagram en co is supersimpel, u kan uw klanten onderhouden met spelletjes en leuke acties. Maar het blijft geleende grond, en u bent afhankelijk van elke wijziging die het netwerk doorvoert. Content of foto's kunnen ongepast geacht worden, een algoritme bepaalt of uw posting gezien wordt door de gebruikers, enz.

Erg belangrijk is ook uw branding. Wat is het gemakkelijkst te vermelden in een advertentie, wat zal de gebruiker het gemakkelijkste onthouden: uw eigen, kort webadres www.mijnbedrijf.be of het lange adres www.facebook.com/mijnbedrijf? Ach, en die zin "Vind ons op Facebook", vergeet die maar - u zet toch ook uw telefoonnummer op uw visitekaart, en niet "Zoek ons op in het telefoonboek"?

Een eigen website blijft dus belangrijk. Het is uw centrale punt waar uw corporate gegevens staan, uw contactgegevens, openingsuren. Hier verwijst u naar uw Facebookpagina, uw Instagram, uw Snapchat… en alle mogelijke andere sociale netwerken waarop u aanwezig wil zijn. Hier plaatst u filmpjes en informatie die blijvend is, en waarover alleen u de baas bent.

Wat hebt u nodig voor een eigen website?

Welke verschillende mogelijkheden hebt u voor uw eigen website?

Kortom

... voor elk bedrijf, klein of groot, met simpele of complexe vereisten, met een beperkt of groot budget is een website de ideale manier om zijn aanwezigheid op het internet permanent te verankeren. Uw website moet uw vaste stek zijn, uw uitvalsbasis die leidt naar de meer sociale of experimentele vormen van communicatie met uw gebruikers!